Spoiler! A ten nejhorší, protože spoiler konce! Se čtením zacházejte opatrně a pořádně se rozmyslete, než kliknete na Číst dál! ;^) Pro mě nejlepší korejský seriál letošního roku. Před scénáristou klobouk dolů. Jeho smysl pro pointu, zamotání a rozmotání klubíčka záhad, je bezkonkurenční. Tolik konspirací a přemýšlení ve mně už dlouho žádný seriál nevyvolal. K tomu přimíchaný humor druhých dvou smrťáků, kteří mě neskutečně bavili a temné oči a charisma Seung-huna. Mňam. Rozhodně to ale není seriál pro ty, co jsou líní přemýšlet a mají rádi nalajnované seriály plné klišé, které jsou předvídatelné od prvních minut (nic proti nim, relax je taky potřeba). Cesta Blackem je plná zákrut, nečekaných zatáček a postupného odhalovaní krajiny okolo. Jak jsem psala na začátku. Prostě naprostá delikatesa.
  
   Tak a teď jdu na ten spoiler. Co jste říkali konci? Jste zklamaní? Pobavil vás (přinejmenším ty masky určitě)? Jak jste ho pochopili? Otázky, samé otázky. On byl prostě takový, že by se za něho nemusel stydět ani Lee Joon-gi. Prostě dokonalý a diskutovat se o něm bude ještě hodně, hodně dlouho. Navíc to je snad první věc, v které se s DoramaQueen rozcházíme, protože její teorie je úplně jiná a my se kvůli tomu pěkně "hádáme". Uvidíme, jestli vám ji prozradí. ;^)))

   Ale než se do toho svého konce pustím, neodpustím si poznámku, že mi sice nedošlo, že táta Ha-ram byl Smrťák (na tuhle teorii mě přivedla Ivuše), ale že Black je Joon, mi došlo poměrně brzy. Ani nevím proč, spíš to byl pocit. Ale od určité chvíle, jsem ho brala jako Joona a odmítala si přiznat jinou možnost.

   Pomalu se dostávám k tomu, proč jsem musela sednout a napsat tenhle článek. Blackův odchod do podsvětí mě nemile překvapil, a i když on byl neskutečně sexy i v té černé kápi, tak jsem si jeho konec nepředstavovala. Pak přišel rekap nového života Ha-ram, v kterém byla obyčejnou dívkou, ale... A jsme u toho. Jsem přesvědčená, že Ubožák zůstal v Leově těle a celý její život ji chránil. Splnil tak slib daný Blackovi. A splnil i poslání náramku, který Ha-ram vlastně nikdy neupletla. :^)
   Náramek byl červená nit osudu. Proto jí ho měl dát, až se bude blížit její poslední hodina. A on jako Smrťák tu chvíli poznal. Vlastně ji měl na to setkání s Blackem takhle připravit. Ten příběh  Smrťáka, který se zamiloval do lidské ženy přece vypráví Leo a ještě v předvečer jejího skonu! Odkud by ho Leo znal, kdyby nebyl Ubožák? Ten, kdo ho v tu chvíli nezná, je Ha-ram, protože se ho ptá, co to je za konec a moc se jí nelíbí. Jenže pak dostane náramek (Boha, já mám z té své teorie husinu, jenom to píšu, tak moc se mi líbí! :^))) ) a jí se všechno vrátí. Black se vymazal jenom z jejího života. Z Ubožákovy hlavy a tím z Lea se vymazat prostě nemohl. Tím spíš, že ona byla tou zamilovanou osobou, které se podíval do očí. Kdyby to bylo jinak a Leo byl prostě Leo, odkud by ten příběh lásky znal? A kde by přišel k náramku? Ne, ne. Jinou verzi si nepřipouštím. A úplný závěr mi svým způsobem připomněl Scarlet Heart. I tam po všech těch emocích, byla nejdůležitější právě ta šťastná chvíle na konci. I když tady byla až na onom světě. Ale co my víme. Třeba nějaký opravdu je. ;^)

   To je asi všechno. Poslední poznámku mám k titulkům. Jsou prostě a jednoduše skvělé! Miluju práci DoramaQueen. Miluju její cit pro jazyk, slovní zásobu (šulin, mě vždycky odboural, protože v daných situacích prostě nemohl být jiný výraz) a způsob vyjadřování! Jsem ráda, že Blacka dělala zrovna ona, protože lepší už ty titulky prostě být nemohly.

   Jo a vlastně ještě něco. Jedna věc mě v seriálu hodně, ale fakt hodně naštvala. Smrt Šílenýho psa. To byla podpásovka, kterou jsem nečekala, a která ze mě vyrazila docela vulgární větu, i když sprostě většinou nemluvím. To mi fakt dělat neměli. V téhle roli byl Kim Won-hae zase tak dokonalý, že jsem nebyla schopná najít podobu s Chrupavkou (Strong Woman Do Bong-soon) nebo Smrťákem (Criminal Minds). Připadala jsem si jako dítě, kterému vzali oblíbenou hračku. :^)
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.