Lee Young-ae je naprosto výjimečná dáma. A to hned v několika směrech. Proslavila se rolí v kultovním seriálu Jewel in the Palace (titulky na Akihabaře) o první ženě, která se z královské kuchyně dokázala navzdory mnoha úskalím propracovat až k pozici první ženy, které bylo povoleno ošetřovat krále. Po tomto seriálu, který je mimo jiné považován i za renesanci korejské tradiční kuchyně, natočila ještě film Sympathy for Lady Vengeance (2005) a na dlouhých 12 let se odmlčela.


   A tady se dostávám k její druhé výjimečnosti. V té dlouhé pauze se věnovala hlavně své rodině a dětem. Sem tam si sice odskočila do reklamy, ale filmový a seriálový průmysl se musel obejít bez její půvabné tváře, uklidňujícího hlasu a nesporného talentu.

   Vrátila se až v roce 2017 výborným životopisným seriálem Saimdang, Light's Diary (titulky DoramaQueen), v kterém se prolíná historie a současnost, v které probíhá pátrání po osudech malířky, která se propracovala až ke králi a měla za úkol namalovat jeho portrét. Připomíná vám to něco?

   Ano, Lee Young-ae, ač sama žensky křehká, často hraje nesmírně silné ženy. A musí taková být i v životě. Řekněte sami, jenom někdo výjimečný zůstane v myslích diváků a po takhle dlouhé době není zapomenut. Stále dostává nabídky na role a vrátí se ve čtyřiceti šesti letech. Do seriálu...

   Na její comback na plátna kin si diváci museli počkat další dva roky! Na prahu padesátky se Lee Young-ae vrací v dramatu Bring Me Home, kde hraje (jak jinak) silnou ženu, která se ani po šesti letech nevzdala pátrání po svém zmizelém mentálně postiženém synovi. Ve chvíli, kdy dostane tip, že její syn žije v rybářské vesnici na jednom z ostrovů, neváhá a rozjíždí se ho najít. Nevím, jak vám, ale mně tenhle film rozhodně neuteče. Věřím a doufám, že se tahle charismatická dáma zase upíše nějakému zajímavému seriálu, který svou přítomností udělá výjimečným.



© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.