Tak jo, taky se vyjádřím, i když můj postoj asi většina zná. Popravdě jsem pořád nepochopila, o co Akihabaře jde. Proč ničí mnohaletou práci spousty lidí, aniž by vyčkala věcí příštích. Navíc tím strhla lavinu mazání hardsubů, mang a videí. Ale to je přece nelegální už spoustu, spoustu let. To to autoři dřív nevěděli? To si opravdu všichni myslí, že jedna OBCHODNÍ smlouva změní stávající zákony a stát povolá do služby spoustu lidí, aby dostali za katr všechny, kteří šíří asijská videa? Ano, mluvím jenom o východoasijské hrané tvorbě. Ne o Hollywoodu apod. To je jiná písnička.
  
    Situaci v anime a manze absolutně nesleduju, takže je nejspíš jiná, ale hrané seriály? Míchají hrušky a jablka. Všechno posuzují podle jednoho mustru a ještě argumentují HBO (v diskuzi na YouTube). Už nějaký čas jim chodí zprávy týkající se nelegálního obsahu. Co vím, tak sami mezi sebou připustili, že jsou to generované zprávy, které rozesílají roboti na základě webové adresy. Prostě se v adresním řádku objeví název něčeho, co je v jeho databázi a šup s tím poskytovateli daného webu. Znovu ale opakuju, že jsem neslyšela o něčem podobném v oblasti hraných seriálů. Akihabara by prostě neměla mít stejná měřítka pro všechny portály.

   Navíc, když je vůle, dá se najít řešení. O to ale na Akihabaře zájem nemají. Nebo by snad byl problém se domluvit s jednotlivými majiteli webů, aby udělali jednu stránku bez jakýchkoliv odkazů a na tu oni odkazovali? Co je na tom trestného? Snad mi nechtějí tvrdit, že jedním odkazem zodpovídají za celý web, s kterým nemají nic společného. Vždyť je to směšné. Jim se prostě líbí ta imaginární moc, kterou mají, baví se touhle panikou a osud Akihabary jim je v podstatě ukradený.

   V době, kdy jsem byla poprvé moderátorem Akihabary, tam byla poněkud jiná atmosféra, ale už tenkrát jsem měla problém s Velkým Bubákem, což se mi teď vymstilo, protože jsem mu víc než čtyři roky nejspíš ležela v žaludku. ;^) A nejenom jemu. S momentálními moderátory Keiiko a spol. jsem naštěstí měla co do činění jenom jako uživatel Akihabary. To ovšem na tom, co si o nich myslím, nic nemění. Dneska jsem náhodou narazila na básničku, která mě k napsání článku vlastně inspirovala. Dám vám ji na konec článku. Severokorejská loutka v záhlaví je úmyslně, protože i Akihabara je pro mě takový malý totalitní stát. ;^)

   Na mém překládání se nic nemění. Až mě Korejci nebo Japonci zažalují, že jim kvůli mně utíká zisk, budu se bavit tím, jak to soudce vypočítá. Když to bude moc, vyhlásím veřejnou sbírku. Nebo se nechám zabásnout. Jenže kam, věznice jsou narvané. Prací ve školce v podstatě vykonávám veřejně prospěšnou práci, takže zbývá domácí vězení. To by bylo času! To by bylo titulků. Jéj. :^))))

   Dneska jsem měla zajímavou, a myslím, že i rozumnou, debatu na YouTube, kterou autor snad nesmaže. Nakonec jsem se dozvěděla, co jsem chtěla vědět. Celá situace se týká hlavně anime a mangy, nicméně mazat se bude všechno. Její závěr mi jenom potvrdil to, co celou dobu říkám, a proč se mi ta amatérská básnička tak líbí. :^)))

   Tož jsem se vykecala a teď ta moje dnešní Múza, která se mi fakt líbí. (Zdroj - Písmák.cz)

Loutka aneb Dej blbci moc ...

Dej blbci moc
a ohne tvá záda,
pošlape tvé touhy
a zboří tvůj plot.

Dej blbci moc
tím víc si ji žádá.
Jsi jen prachem pouhým
z jeho drahých bot.

Dej blbci moc
a jeho vděk pálí,
ošálí tě vodkou,
pak vytáhne bič.

Dej blbci moc,
hned mu rostou svaly.
Tys jen špatnou loutkou,
ON je k světu klíč.
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.