[Spoiler] První dva díly jsou za námi, takže nejlepší chvilka pro rozvíjení mých úplně zcestných konspirací. A že jich asi nebude málo. V téhle chvíli mám zatím dvě teorie, tedy spíš jednu teorii a jednoho chrobáka, co mi straší v hlavě. Ale hezky popořádku. Na titulní straně nesmí být ani náznak spoileru, to až pak dál. Čím ale začít? Asi zlehka nastínit děj, ne? Tedy spíš začátek příběhu, protože už teď se rýsuje hlavních dějových linií mnohem víc.

    Příběh se točí kolem dcery ze zchudlé šlechtické rodiny. Ta se snaží vydělat nějaké peníze a v převlečení za chlapce pracuje v knihkupectví. Díky tomu se setkává s Kim Sung-yulem, který je už 120 let upírem a až do setkání s ní žil v ústraní. Jeho protipólem je upír Gwi žijící v paláci, kde zdatně tahá za nitky na politické scéně. Ten je ochoten udělat cokoliv, aby korunní princ nemohl nastoupit na trůn.
   S hlavní postavou se tradičně v létě vrátil na obrazovky Lee Joon-gi a už první dva díly naznačují, že ani tentokrát neponechává nic náhodě. Na svůj výkon se maximálně soustředí a do každé scény za sebe dá maximum. Když se k tomu přidá dokonalá práce maskérů, kteří zvýrazní jeho faraónské oči a krásný úsměv, tak je našinec jako já úplně ztracený.
      Hlavní ženskou roli přijala Lee Yoo-bi, kterou jsem zatím viděla jenom v Gu Family Book, kde se mi zase nějak extra nelíbila, ale na druhou stranu mi ani nevadila, protože hrála dobře. Tady v těch prvních dvou dílech byla kouzelná. Rozpustilého knihkupce si zahrála evidentně s chutí a z promo akcí před zahájením vysílání bylo vidět, že je i v reálu asi dost bezprostřední a svoji práci si užívá se vším, co k tomu patří. Takže u mě s jejím obsazením zatím naprostá spokojenost.
Gwi, učencův protipól. Nic mi nemohlo udělat větší radost než obsazení Lee Soo-hyuka do role temně charismatického záporného upíra. Jeho, na úsměv tak skoupá, tvář ho předurčuje pro podobné typy rolí. Rozhodně si ho neumím představit jako rozesmátého hrdinu v romantické komedii. Ale co já vím, třeba mě ještě překvapí.
Kim So-eun, učencova první láska, na kterou ani po 120 letech nedokázal zapomenout, je roztomilá a jsem moc zvědavá na její postavu, která by, podle toho, co jsem četla, měla být spíš záporná. Jak se svojí roztomilou tváří s touhle rolí vyrovná? Zdá se, že nám napoví už třetí díl. Za zmínku možná stojí perlička, kterou zmínila v jednom z rozhovorů. Když v sedmnácti letech natáčela film Fly, Daddy, Fly, tak jí prý Lee Joon-gi připadal jako strýček. Teď po letech omládl a stal se z něho oppa. :^)
  
   Korunní princ Lee Yoon, nebo chcete-li Changmin. Jsem na něho zvědavá, protože každý říká, že neumí hrát. Já ho viděla zatím jenom v Atheně a tam jsem vnímala jenom tři chlapy. Changmin v té trojce nebyl, takže si ho vůbec nevybavím, Je to jeho první historická role, sám říkal, že mu všichni hodně pomáhají, takže uvidíme, jak se s ní popere dál.

   To je na úvod asi tak všechno. Seriál udělal teprve první krůčky, Začátek nebyl tak tajemný jako třeba u Gu Family Book, ale přesto už mnohé naznačil a slíbil odkrýt mnohá tajemství. Příště už začnu spoilerovat, takže pokračování bude jenom pro ty, co Učence sledují souběžně se mnou, nebo s anglickými titulky.

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.