Další počin Lee Joon-ika, který mě definitivně přesvědčil o tom, že on je právem mým nejoblíbenějším režisérem. Příběh ušlápnuté a nesmělé Soon-yi vypráví příběh ošklivého káčátka s hlasem slavíka na pozadí války ve Vietnamu. Ale té války se nemusíte bát, není středobodem příběhu, a i když se jí tvůrce nevyhýbá, tak válečné scény jsou krátké a film jenom doplňují. Dílo má navíc výbornou kameru, která ještě víc zvýrazní fádní barvu války v kontrastu s muzikanty z vnějšího světa.

  Soon-yi je obyčejná vesničanka, která v době manželovy vojny žije se svojí tchýní. Ta ji nutí za San-gilem jednou měsíčně jezdit. Rozhodně to ale není proto, aby mladým dopřála společné chvilky, moc dobře ví, že jejich manželství je pro jeho nevěru v troskách. Důvod je prostý. Zplození potomka a zaručení pokračování rodu.

   Jenže San-gil se v kasárnách popere a má si vybrat trest. Vězení nebo Vietnam. Zvolí druhou možnost a Soon-yi nezbývá nic jiného, než se za ním vypravit i tam. Jenže to není až tak jednoduché. Nakonec se jí podaří dostat na loď jako členka kapely, která údajně jede povzbudit korejské vojáky. A to je vlastně teprve začátek proměny kačátka v nádhernou labuť. Prastarý příběh vyprávěný zase úplně jinak. Navíc má konec, který asi málokdo čeká, a na který se prostě nedá zapomenout.
{phocagallery view=category|categoryid=35|limitstart=0|limitcount=0}

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.