Tohle bude SPOILEROVACÍ článek, protože to prostě musí ven. Something in the Rain je natolik výjimečný seriál, že si zaslouží ještě pár slov. Nečekejte recenzi, tu psát mě nebaví, ale jsem toho tak plná, že to musím vypustit, abych se mohla vrhnout na Právníka. Už mě znáte, takže víte, že prostě jenom sypu písmenka na sklo.  ?
   Začnu hlavní hrdinkou. Jednak je dáma a druhak je mojí jedničkou od prvopočátků. Son Ye-jin a její Jin-ah. Nevím, co a s kým by musela hrát, aby to hrála tak mizerně, že bych jí neuvěřila. I v téhle roli byla naprosto uvěřitelná a já mám pocit, že svoji roli nehrála, ale prostě jí žila. Uťápnutá Jin-ah mě hodně překvapila. Od začátku jsem byla přesvědčená, že ona bude tím slabším článkem nerovného páru. Dokud měla svoji lásku, stala se z ní silná baba, která je schopná čehokoliv. Postavit se rodičům, postavit se šikaně na pracovišti. Prostě nepřátel se nelekala a na množství nehleděla. ? Jenže ve chvíli, kdy JEHO ztratila, na chvilku zeslábla a nechala se semlít společností. To mě zklamalo. Na druhou stranu to bylo tak krásně lidské a pochopitelné, že to seriálu přidalo na věrohodnosti..
   Koho mi ale líto nebylo ani trochu, byl Jun-hui. Ten Jun-hui, který měl na začátku hubu plnou keců, jak všechno zvládnou, a nakonec to byl on, kdo zbaběle utekl. Hrozně se mi líbilo, jak mu to v posledním díle Jin-ah vrazila s tím, že se s ním rozejít nechtěla. Že to on se urazil jak malý kluk, utekl a nechal ji v tom máchat pěkně samotnou. Co měla dělat? Ona, která od problémů neutíkala, ale potřebovala oporu, která v danou chvíli selhala. Okecávat to tím, že to chtěl kvůli ní, a že prostě pojedou a basta. Když ne, tak se urazil a vůbec mu nedošlo, že se chová úplně stejně, jako její nadřízení. No, ale hlavně, že v tom posledním díle mu to došlo a já mu mohla odpustit. Jeho představitele Jung Hae-ina mám už nějakou dobu v hledáčku. Miluju jeho sladký úsměv a tohle byla role přesně pro něho a myslím, že z něho nějakou dobu nespustím oči. Zamilovaný Jun-hui, byl prostě zamilovaný a kouzelný... ?
   Klišé o tři roky později neřeším, už jsem to někde psala, že mám ve svém okolí pár, kterému neuškodilo ani o deset let později a dalších víc než deset už spolu jsou. Takže ano, věřím, že láska může tak dlouho vydržet. Tady to byla nutnost k vykreslení jednotlivých charakterů. A právě i k vysvětlení toho, jak to před těmi třemi lety oba dva cítili. Bylo krásné vidět, jak Jun-huiovi dochází, že se zachoval zbaběle a on je tím, na kom leží větší díl viny. Žena není a nemůže být jenom maňáskem na mužské ruce. Tohle je přesně rukopis režiséra Ahna, který se ve svých seriálech obrací proti korejské společnosti a poukazuje na její nešvary. Tím byla i zápletka sexuálního harašení na pracovišti. Ta byla tady zpracovaná úplně mistrně a přesně poukázala na charaktery jednotlivých účastníků.

   Kritice neušli ani rodiče jako takoví. Dominantní snobská matka a chápavý otec, který si ale doma neumí dupnout. Líbila se mi postava bratra, kterému vztah jeho kamaráda a sestry otevřel oči, a který pochopil, že by mohl dopadnout stejně jako sestra, pokud se bude jenom dívat.
   Seriálu neuškodila ani delší stopáž, která byla vyplněná mimo jiné i nádherným a netradičním soundtrackem. Celou dobu mi znělo v hlavě "Zpívání v dešti" a byla jsem ráda, že ho připomněli i tvůrci a dali film do televize v jednom z prvních dílů. Divák s romantickou duší si musel přijít na své, protože oba hlavní hrdinové si dokonale sedli a oba hráli s takovou lehkostí, že už se pochopitelně objevují fámy o jejich vztahu i mimo kameru. A je to vidět i na záběrech mimo scénu, dost často končili se smíchem. Když se sejde dobrý scénář, skvělý režisér a výborní herci, tak prostě musí vzniknout netradiční, civilní a hlavně uvěřitelné dílo. A to, i když ten předposlední díl a Jun-huiův utěk mě fakt dožraly. ?

https://www.youtube.com/watch?v=7vQIoMnaf8Q
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.