Nakolik se v seriálech zobrazuje skutečný život? A jaký je skutečný život jejich tvůrců? Mají stejné starosti a radosti jako my, obyčejní smrtelníci? Jak se píší scénáře? Myslíte, že scenárista si jenom v klidu a pohodlí svého domova píše příběhy, které my pak s jejich hrdiny prožíváme? A co teprve všední život v televizní stanici. Je klidný nebo hektický? A co dělá režisér, když zrovna netočí? Otázky, samé otázky a Worlds Within nám na ně odpovídá. Pochopitelně je to seriál, takže leccos je potřeba brát s rezervou, ale není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu a dovolí nám nakouknout pod pokličku.


    I když jako každý správný seriál má svoji ústřední dvojici, tak příběhů, které jsem sledovala bylo mnohem víc. Jedním z těch, které mě zaujaly byl "pád" oblíbené herečky, který mi silně připomněl v té době probíhající aféru kolem Park Shi-hoa. I on, ač zproštěn viny, musí začínat od začátku. Na černé listině televizních stanic již není, ale trvalo dlouho, než mohl zase hrát.

   Ale abych se vrátila k meritu věci. Jednu z postav, ne příliš oblíbeného režiséra (tedy mezi kolegy a štábem), ztvárnil Uhm Ki-joon a stejně jako reportér Kang v Hero mi byla i tady jeho postava nesmírně sympatická. Pro tyhle "kladné záporáky" mám nějakou slabost či co. Skvěle vystižený byl i jeho vztah k hlavnímu hrdinovi (rovněž režisérovi), kterého hrál Hyun Bin. Oba pánové si nemohli přijít na jméno. Byli velcí rivalové a jeden druhému na pracovním poli nic moc dobrého nepřál. Jenže jakmile se jeden z nich dostal do osobních problémů, tak ten druhý s pomocí nezaváhal, i když nadávky jenom pršely. To byla krásná ukázka chlapského přátelství. Krásná byla i jeho romantická linka týkající se začínající herečky pro kterou byl "její" režisér roven Bohu, a která svou dětskou nevinností a umíněností dokáže získat hodně. Jestli ale dosáhne toho, po čem touží nejvíc, to už prozrazovat nebudu.          
   Podtrženo, sečteno WW se mi, s výjimkou prvních tří dílů, které nebyly nic moc, líbilo hodně. O to víc, že seriál překládala Eunka. Vzhledem k tomu, že to je její prvotina, tak mě předem upozorňovala na technické chyby, které tam má. Ty tam sice byly, ale nic, co by mě nějak rušilo.

© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.