Přemýšlím, vymýšlím a nic moc mě nenapadá, ale to přijde. Zatím tedy jenom hrubý nástin toho, co mám v hlavě, kdyby... Kdyby se Akihabara nevrátila k původní podobě. Moc tomu sama nevěřím, ale naděje umírá poslední. Někteří (asi většina) se jí přizpůsobí, jiní zase ne. Pro ty nastává nová situace. Jak prodat svoji práci bez Aki. Nebudeme si nic nalhávat. Akihabara je pupkem východoasijské tvorby a bez ní pro nás "rebely" bude dostupnost našich titulků horší. Ze začátku určitě. Až čas ukáže nakolik je nebo není nepostradatelná. Jejím konkurentem kdysi byly Asianky. Ty ale bohužel spíš přežívají, než že by žily. Třetí možností by bylo založení konkurenčního webu. I o tom jsem uvažovala, ale nepřijde mi to reálné. Jednak by to zabralo spoustu času a druhak těch skoro deset let fungování Akihabary se nedá hned tak dohnat. Akihabara má prostě monopol, ví to a zneužívá toho.


   Řešením by bylo snad jenom založení čistě titulkového webu, ale i za tím by byla spousta práce a výsledek je více než nejistý. Tím spíš, že takový web tu už je, i když má mnohem větší záběr a asijská tvorba se v něm spíš ztrácí. Navíc není řešením pro ty, kteří zveřejňují titulky prostřednictvím svých webů či blogů. Už před časem jsem nabídla možnost upozorňovat na svoje články, titulky apod. tady u mě v Místě pro vás. Ta pochopitelně platí i nadále. K tomu mám v úmyslu dělat asi tak týdenní souhrny, v kterých poukážu na titulky těch, jejichž práci sleduji a po Novém roce na Akihabaře nebudou. Formu zatím vymýšlím, ale asi si udělám nějaký vzor v podobě rozcestníku, který prostě jednou za týden zaktualizuji. Na vymýšlení mám ještě dost času, tak uvidíme, jestli a co ze mě vypadne.

   Původně jsem chtěla dát anketu, jestli by o něco podobného byl z vaší strany zájem, ale nakonec nedám. Jednak je lehce zneužitelná a svůj souhlas, nesouhlas nebo nápad je stejně lepší napsat do komentářů. Už jenom proto, že inspirace není nikdy dost. Co si o tom myslíte vy? Má vůbec cenu o něčem podobném přemýšlet? Ty svoje seriály si stejně určitě pohlídáte sami, ale i tak mě váš názor zajímá. :^)
© Ainny 2011 - 2024
FAQ - otázky a odpovědi
RSS - články, RSS - Ainnybáze
Titulky z tohoto webu jsou určené pouze pro vaše soukromé použi.
Jakékoli veřejné šíření bez mého souhlasu je nelegální. Více v podmínkách a ujednáních.